Modal Minima Buka Spa

Assalamualaikum ūüôā¬† Daku masih di sini, 40 weeks pregnant and waiting for Allah said “Kun fayakun, bersalinlah Atiqah Hassan hari ni”. Hehehe. InsyaAllah doakan Allah mudahkan urusan bersalin saya. Tajuk post hari ni adalah Modal Minima Buka Spa.

 

modal minima

 

Bila kita sebut tentang modal, perkara yang pertama kita bayang adalah DUIT. Lepas tu biasanya duit modal ni kena besar, lagi-lagi untuk bisnes. Ada yang sampai buat pinjaman bank dan tak kurang juga meminjam daripada Ah Long untuk mula bisnes. Aduhai, parah.

Tapi tahukah anda, untuk mulakan bisnes spa, kita boleh mula dengan modal minima?

Jom kita tengok caranya!

 

Modal Minima Buka Spa

Gambar sebuah pusat spa di Bandar Tun Hussein Onn

 

Sebelum tu, apa kata kita tengok berapa kos modal untuk buka pusat rawatan spa. Jumlah ini hanya anggaran.

  • Sewa premis – RM3,000 sebulan
  • Massage bed – RM400 sebuah
  • Hot & Cold Steamer – RM300 sebuah
  • Magnifying Lamp – RM250 sebuah
  • Wooden Foot Tub -RM100 sebuah
  • Sauna Canvas Set – RM300 satu set
  • Wooden Bath Tub – RM700 sebuah
  • Digital Foot Bath – RM450 sebuah
  • Troli – RM150 sebuah
  • Bahan Mentah (Produk Facial, Bath Salt, dll) – RM5000

 

Ini adalah belanja bagi sebuah-sebuah barang. Belum lagi dibeli dalam kuantiti yang banyak. Belum termasuk belanja lain seperti kos renovasi, front desk, perabot, signage board dan bahan marketing lain. Banyakk kan belanja!

Secara total, pengusaha spa perlukan modal minimum sebanyak RM30K ke RM150K untuk membuka pusat rawatan spa sendiri.

Jadi apa option yang ada kalau kita nak buka bisnes spa sendiri?

Option yang terbaik adalah jalankan BISNES SPA BERGERAK atau MOBILE SPA!

 

Apa Itu Mobile Spa

Spa bergerak atau mobile spa adalah satu servis yang memudahkan para wanita untuk mendapatkan rawatan spa di tempat yang mereka mahu seperti di rumah atau di mana-mana sahaja.

“Kat mana-mana je? Macam mana tu?”

Selain menjalankan servis rawatan spa di rumah klien, ramai juga beautician yang dapat request untuk buat spa di hotel-hotel. Ini kerana ada sesetengah klien ingin mendapatkan rawatan spa ketika sedang bercuti. Ada juga yang sedang bercuti untuk bridal shower dan meluangkan masa bersama rakan-rakan bridesmaid!

Jadi bayangkan satu sesi spa untuk 4-5 orang ini. Anda boleh dapat sehingga hampir RM500 hanya untuk rawatan facial!

“Menariknyaa! Nampak peluang yang sangat besar. Tapi bagaimana saya nak mula?”

Mudah sahaja. Jom sertai keluarga besar kami di bawah projek The Walking Beauty! ūüėÄ

 

Kenali The Walking Beauty Project

Projek ‚ÄúThe Walking Beauty‚ÄĚ adalah¬†projek yang dipelopori oleh Puan Ainul Shahrazad, di mana targetnya adalah membantu para wanita di Malaysia untuk menjana pendapatan¬† melalui perniagaan spa tanpa kedai!¬†Sangat sesuai untuk golongan wanita yang sedang tercari-cari sebuah perniagaan yang¬†MUDAH, SIMPLE, FUN¬†tetapi pada masa yang sama¬†mampu memberi PULANGAN YANG LUAR BIASA.

The Walking Beauty Project ada beratus beautician serata Malaysia termasuk Sabah & Sarawak.

 

 

Sebahagian kecil beautician TWB

 

Beautician TWB ke tempat klien untuk servis spa

 

Melalui projek ini, peserta akan diajar bagaimana mereka mampu untuk memilik bisnes spa atas nama sendiri dengan kos minima tetapi mampu menjana pendapatan 4 hingga 5 angka sebulan walaupun hanya dari rumah!

Bukan itu sahaja, peserta malah akan diajar bagaimana menjana pendapatan agar duit masuk setiap hari dan berpeluang mendapat recurring income melalui ejen spa yang dilahirkan di bawah nama spa mereka sendiri.

Kursus spa kami menawarkan peluang terbaik untuk memulakan bisnes mobile spa dengan modal yang sangat minima dan mampu milik.

Dan realitinya, ada pemilik pusat spa yang pilih untuk ikuti kursus kami untuk naikkan bilangan klien dan seterusnya menampung belanja dan beban hutang daripada membuka pusat spa. Kerana kami ada kekuatan dari segi produk, sistem, dan support group.

 

Modal Minima Buka Bisnes Mobila Spa

Di bawah projek TWB, modal yang anda perlukan untuk jalani kursus spa kami adalah sebanyak RM1,999.

spa shaklee

 

Pakej yang lengkap, tinggal tarik beg untuk ke rumah klien lepas habis training!

Pakej terkini menawarkan 5 jenis kursus + 1 kursus advance di mana beautician akan diajar cara set up bisnes mobile spa mereka sendiri.

“Boleh tak saya nak baca feedback beauticians yang dah join TWB?”

Bolehh sangat! Klik link bawah ni tau

Feedback 1

Feedback 2

Feedback 3

“Biasa berapa lama diperlukan untuk balik modal?”

Ianya bergantung kepada komitmen dan kerajinan anda dalam mengiklankan servis. Ada beautician yang balik modal dalam masa sebulan, ada yang 2 ke 3 bulan. Secara average, anda boleh balik modal seawal 1 ke 3 bulan. Yang penting, rajin usaha dan komited tanpa alasan!

Macam sorang adik kita ni, belum sebulan sudah dapat RM920!

 

Agen Spa Diperlukan

Kami mengalu-alukan agen spa daripada segenap umur untuk bersama dengan keluarga besar kami.

Jika anda rasa anda orangnya, anda boleh klik sini >> NAK JOIN TWB

Atau CALL/SMS/WHATSAPP di nombor ini >> 0136820482 (ATIQAH)

Remember, FAST ACTION FAST RESULT!

Di mana ada mahu, di situ ada jalan.

Salam sayang daripada saya!

 

ATIQAH HASSAN
PEMILIK SURI MOBILE SPA

SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
SET PRENATAL / HAMIL, SET POSTNATAL / BERPANTANG & MENYUSU

013 6820482

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge