Kursus Mobile Spa – Kenali Projek “The Walking Beauty”

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh ūüôā Alhamdulillah kita sudah masuk ke bulan Mac 2018. Masa berlalu begitu pantas. Bagaimana goal-setting dan execution plan setakat ini? Saya doakan semuanya masih on-track dan tidak mudah berputus asa. Lihat semula BIG WHY anda, muhasabah faktor utama mengapa anda mahukan apa yang anda mahu (^_^) Okey, kali ni saya nak cerita tentang kursus mobile spa atau spa bergerak di bawah projek “The Walking Beauty” atau akronimnya, TWB.

Saya akan bercerita tentang pengenalan mobile spa, apa itu projek “The Walking Beauty”, kelebihannya berbanding kursus spa lain, feedback para usahawanita yang sudah mengikuti projek ini, dan kemudian menghidangkan kepada anda pakej kursus spa oleh TWB.

 

Apa Itu Spa Bergerak/Mobile Spa

Spa bergerak atau mobile spa adalah satu servis yang memudahkan para wanita untuk mendapatkan rawatan spa di tempat yang mereka mahu seperti di rumah atau di mana-mana sahaja. Jangan hairan ya, ramai juga usahawan TWB yang dapat request untuk buat spa di hotel-hotel. Ini kerana ada sesetengah klien ingin mendapatkan rawatan spa ketika sedang bercuti. Wahh syiokk!

 

Apa Itu Projek “The Walking Beauty”

Projek “The Walking Beauty” adalah projek yang dipelopori oleh Puan Ainul Shahrazad, di mana targetnya adalah membantu para wanita di Malaysia untuk menjana pendapatan¬† melalui perniagaan spa tanpa kedai! Sangat sesuai untuk golongan wanita yang sedang tercari-cari sebuah perniagaan yang MUDAH, SIMPLE, FUN tetapi pada masa yang sama mampu memberi PULANGAN YANG LUAR BIASA.

 

Sebahagian kecil beautician TWB

 

 

Projek ini bermula pada tahun 2015, dan sehingga kini sudah ada beratus usahawanita atau beautician serata Malaysia yang bergerak di bawah projek TWB.

Melalui projek ini, peserta akan diajar bagaimana mereka mampu untuk memilik bisnes spa atas nama sendiri dengan kos minima tetapi mampu menjana pendapatan 4 hingga 5 angka sebulan walaupun hanya dari rumah!

Bukan itu sahaja, peserta malah akan diajar bagaimana menjana pendapatan agar duit masuk setiap hari dan berpeluang mendapat recurring income melalui ejen spa yang dilahirkan di bawah nama spa mereka sendiri.

 

Jadi mengapa SPA BERGERAK TANPA KEDAI?

 

Cuba kita lihat kos yang perlu dibelanjakan untuk membuka pusat spa. Anda perlu menyewa premis kedai, membeli katil spa, peralatan-peralatan spa yang lain, membuat renovation pada pusat spa, dan lain-lain perbelanjaan besar. Jika di kawasan anda memang ada demand untuk sebuah pusat spa, alhamdulillah mungkin ianya pilihan tepat.

Tapi cuba kita tengok semula, demand dan keperluan para wanita zaman ini.

Yang bekerja, sibuk dengan kerja di pejabat pada waktu siang dan kerja di rumah menguruskan anak pada waktu malam.

Yang suri rumah, sibuk dengan menjaga anak di rumah 24 jam.

Nak ke pusat spa pun tiada atau susah nak cari masa.

Jadi apa penyelesaiannya?

Kita bawakan pusat spa ke rumah mereka!

Kursus spa yang dianjurkan TWB ini mengetengahkan dua jenis konsep. Yang pertamanya adalah mobile spa, di mana kita yang akan pergi ke tempat klien. Yang keduanya adalah home spa; kita sediakan tempat khas di rumah kita dan klien datang untuk jalani rawatan spa.

 

Contoh konsep home spa oleh salah seorang beautician TWB

 

Siapa Yang Perlu Sertai Projek Ini?

Mesti anda tertanya-tanya, projek spa ni sesuai dengan siapa? Siapa yang patut sertai? Adakah diri layak sertai kurus mobile spa dan boleh buat bisnes spa ni?

Semua pun boleh ada bisnes spa sendiri! Percaya tak?

Projek spa TWB sesuai untuk:-

  1. Wanita yang berhasrat memiliki perniagaan spa sendiri tetapi tiada modal yang besar
  2. Wanita yang ingin menjalankan perniagaan dari rumah tetapi tidak tahu perniagaan apa yang sesuai
  3. Wanita yang bekerja secara full-time dan ingin memulakan part-time business
  4. Surirumah yang tercari-cari perniagaan sesuai untuk dijalankan dari rumah
  5. Graduan yang masih menganggur dan ingin mencari duit untuk meneruskan kehidupan
  6. Pelajar IPT yang ingin menambah duit poket untuk menampung perbelanjaan harian
  7. Pengusaha spa yang dibelenggu masalah hutang dek kerana tiada atau kurang pelanggan dan terpaksa membayar sewa kedai yang tinggi

 

Adakah anda tergolong dalam mana-mana golongan?

If yes,¬†you’ve come to the right place!¬†Kursus mobile spa adalah sangat sesuai untuk anda!

 

Kelebihan Kursus Mobile Spa TWB

“Banyak kursus spa kat luar sana. Apa yang membezakan TWB dengan kursus lain?”

Jom kita tengok satu persatu, apa yang menarik minat para wanita untuk menyertai projek TWB.

  • Kursus spa yang sangat praktikal, mudah dan harga mampu milik
  • Support group¬†yang berterusan
  • Income 4 penjuru
  • Berpeluang melancong ke luar negara setiap tahun

 

Ada di antara beautician TWB yang pernah hadir ke kursus mobile spa lain sebelum TWB. Tetapi hasilnya tetap tidak sama. Awak join kursus luar, awak balik rumah, awak masih blur macam mana nak mula. Nak guna produk apa, nak letak harga macam mana, nak refer pada siapa, nak iklan macam mana, nak bincang dengan siapa.. masih terawang-awang.

Tetapi dengan TWB, anda dapat full package tunjuk ajar macam mana nak mulakan bisnes spa anda.

Bila ada masalah, kita boleh minta pendapat support group. Ada yang tak jelas, boleh tanya. Best tau bergerak dalam kumpulan ni.

Income 4 penjuru adalah salah satu tarikan kursus spa TWB. Bukan setakat income dari servis spa, tetapi ada juga dari penjuru lain. Nak tahu lebih lanjut, perlu datang dengar preview TWB di kawasan anda ya!

 

 

Dan yang menarik sekali, berpeluang untuk pergi ke luar negara bersama team TWB! Setakat ni TWB sudah pun jejak Melbourne (2015), Perth (2016) dan Maldives (2017).

Untuk tahun 2018, TWB bakal ke Paris!!

 

 

Feedback Usahawanita Spa TWB

Alhamdulillah saya sendiri sudah pun menyertai projek ini genap 2 bulan. Niat awalnya, saya hanya mencari instant cash untuk persiapan bersalin anak kedua. Dan ternyata income yang saya dapat melalui bisnes mobile spa ini membuka ruang kepada saya untuk membeli barang-barang keperluan anak dan keluarga, yang sebelum ini mungkin agak tersekat kemahuan itu.

Di bawah ini gambar saya sedang melakukan spa kepada klien. Jemput LIKE page SURI Mobile Spa.

 

Ok, jom kita tengok apa kata beautician TWB yang sudah pun terjun dalam bidang ini, secara full-time dan part-time.

 

Menarik kan? Anda juga boleh mengubah hidup anda dengan bisnes spa.

 

Pakej Kursus Mobile Spa TWB

“Jadi berapa saya kena bayar untuk join?”

Selama diasaskan, projek TWB telah memperkenalkan beberapa peringkat pakej kursus spa.

 

Yang terbaru pada bulan Mac ini, pakej kursus spa sudahpun dinaikkan kepada RM1,299.

Bayaran ini adalah bayaran untuk kursus dan latihan beserta sijil, FREE GIFT  produk untuk spa dan kit asas spa. Produk yang kita gunakan adalah produk yang tinggi kualiti, selamat untuk kulit. Beruntunglah mereka yang cepat-cepat grab pakej ni dengan harga bulan Februari hari tu, hanya deposit RM200.

Lepas kursus, terus buat task dan run bisnes spa anda!

 

kursus mobile spa

 

“Ish takutnya nak keluar duit banyak tu!”

Okey, anda masih tak yakin. Tak apa, anda boleh datang ke Business Opportunity Preview (B.O.P) The Walking Beauty untuk mendengar tentang projek kami dengan lebih jelas. Dan ianya PERCUMA! Semuaa soalan boleh tanya, tiada butiran yang akan disorokkan.

By the way, salah satu produk yang digunakan dalam spa TWB adalah YOUTH. Nak kenal dengan produk YOUTH? Klik sini >> KENALI PRODUK YOUTH

 

“Okey, saya nak dengar¬†preview!”

“Akak, saya nak¬†join¬†kursus mobile spa ni!”

 

Hahh boleh boleh. SMS atau whatsapp kat nombor 0136820482. Mesej akan dibalas dengan segera!

Tak kiralah anda di negeri mana, TWB ada wakil yang akan santuni anda. Yang penting, bila dah decide untuk bersama dengan TWB, anda perlu sedia komited dan rajin berusaha. Ceburilah apa-apa bidang perniagaan sekalipun, jika anda tidak bersedia untuk berusaha lebih, hasilnya tidak akan jadi lebih.

Jadi jom ubah diri dan kehidupan kita. Salam persahabatan ūüėČ

 

ATIQAH HASSAN
PEMILIK SURI MOBILE SPA

SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
SET PRENATAL / HAMIL, SET POSTNATAL / BERPANTANG & MENYUSU

013 6820482

 

One thought on “Kursus Mobile Spa – Kenali Projek “The Walking Beauty””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge